Recept
« Terug naar recepten
Aardappel- en erwtenpuree met savooikool en varkenskroontje
PT45M
Aardappel- en erwtenpuree met savooikool en varkenskroontje
Een heerlijk aardappel- en erwtenpuree met savooikool en varkenskroontje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vlees.be
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel- en erwtenpuree met savooikool en varkenskroontje te bereiden
Maak de savooikool schoon en snijd in slierten. Blancheer in licht gezouten water en spoel onder koud stromend water. Zet aan de kant.
Schil de aardappelen en gaar in licht gezouten water. Gaar intussen ook de erwten. Giet beiden af en pureer. Voeg hierbij 50 g boter en kruid met peper en zout.
Kruid het varkenskroontje met peper en zout. Schroei dicht langs alle zijden in een beetje boter en olijfolie Leg in een braadschaal en bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C .
Kook de bruine fond lichtjes in met de graanmosterd. Kruid met peper en zout.
Stoof voor het serveren de savooi even op in boter met een gesnipperde sjalot en gehakte dragon.
Serveer de puree met het varkenskroontje, savooi en enkele lepels van de saus.
Schil de aardappelen en gaar in licht gezouten water. Gaar intussen ook de erwten. Giet beiden af en pureer. Voeg hierbij 50 g boter en kruid met peper en zout.
Kruid het varkenskroontje met peper en zout. Schroei dicht langs alle zijden in een beetje boter en olijfolie Leg in een braadschaal en bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C .
Kook de bruine fond lichtjes in met de graanmosterd. Kruid met peper en zout.
Stoof voor het serveren de savooi even op in boter met een gesnipperde sjalot en gehakte dragon.
Serveer de puree met het varkenskroontje, savooi en enkele lepels van de saus.
Erwin Elens zegt: