Recept
« Terug naar recepten
Aardappel- en kippenballetjes met maïs en geroosterde paprikasaus
PT50M
Aardappel- en kippenballetjes met maïs en geroosterde paprikasaus
Een heerlijk aardappel- en kippenballetjes met maïs en geroosterde paprikasaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
aardappel.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel- en kippenballetjes met maïs en geroosterde paprikasaus te bereiden
Aardappelballetjes: Gaar de geschilde aardappelen in licht gezouten water. Giet af en pureer. Meng de de (ontdooide of uitgelekte) maïs en het gehakt. Voeg hierbij het ei.
Snipper de lente-uien, peterselie en koriander fijn en voeg toe aan het mengsel. Kruid met peper, zout en komijnpoeder. Rol balletjes en bak deze krokant in een beetje olijfolie.
Paprikasaus: Snijd de paprika’s in twee en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s in een bakblik met de velkant naar boven. Rooster 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Doe de paprika’s in een kom en dek af met plastiekfolie. Pel als ze koud zijn.
Mix de paprika’s met de overige ingrediënten in een blender tot een gladde saus. Serveer samen met de balletjes.
Snipper de lente-uien, peterselie en koriander fijn en voeg toe aan het mengsel. Kruid met peper, zout en komijnpoeder. Rol balletjes en bak deze krokant in een beetje olijfolie.
Paprikasaus: Snijd de paprika’s in twee en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s in een bakblik met de velkant naar boven. Rooster 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Doe de paprika’s in een kom en dek af met plastiekfolie. Pel als ze koud zijn.
Mix de paprika’s met de overige ingrediënten in een blender tot een gladde saus. Serveer samen met de balletjes.