KookJij

Aardappel-gehakt-koekjes

Een heerlijk aardappel-gehakt-koekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel-gehakt-koekjes te bereiden

Rasp 150 gr vastkokende aardappels grof en meng dit met 400 gr rundergehakt, 1 geraspte kleine ui, 2 uitgeperste tenen knoflook, 1/2 theelepel chilipoeder, 1/2 theelepel oregano, zout en peper, 2 takjes gehakte peterselie, 1 ei en 2 eetlepels bloem.
Vorm hiervan kleine platte koekjes, wentel die door bloem en bak ze in ruim olijfolie aan beide kanten mooi bruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marjolein

Marjolein zegt:
Heel erg lekker!
Ik heb de look weggelaten, en varkensgehakt gebruikt en ipv ze in bloem te wentelen in kruidenchapelure. Heel erg geslaagd en ook veel variatie mogelijk, paprika"s, kaas of appel bij lijkt mij ook wel lekker.

Bedankt!
Liske

Liske zegt:
Dit lijkt me ook een lekker borrelhapje, met een dipsausje!
lindafaith

lindafaith zegt:
Ze staan op tafel!
Had geen chilipoeder in huis, maar met een beetje sambal is 't ook opgelost!

Lekker hoor!:p
Hes

Hes zegt:
Lijkt mij lekker, ga het gauw een keer maken.
B.V.D