Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-gehakt-koekjes
PT30M
Aardappel-gehakt-koekjes
Een heerlijk aardappel-gehakt-koekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-gehakt-koekjes te bereiden
Rasp 150 gr vastkokende aardappels grof en meng dit met 400 gr rundergehakt, 1 geraspte kleine ui, 2 uitgeperste tenen knoflook, 1/2 theelepel chilipoeder, 1/2 theelepel oregano, zout en peper, 2 takjes gehakte peterselie, 1 ei en 2 eetlepels bloem.
Vorm hiervan kleine platte koekjes, wentel die door bloem en bak ze in ruim olijfolie aan beide kanten mooi bruin.
Vorm hiervan kleine platte koekjes, wentel die door bloem en bak ze in ruim olijfolie aan beide kanten mooi bruin.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lindafaith zegt:
Had geen chilipoeder in huis, maar met een beetje sambal is 't ook opgelost!
Lekker hoor!:p
Marjolein zegt:
Ik heb de look weggelaten, en varkensgehakt gebruikt en ipv ze in bloem te wentelen in kruidenchapelure. Heel erg geslaagd en ook veel variatie mogelijk, paprika"s, kaas of appel bij lijkt mij ook wel lekker.
Bedankt!