Recept
« Terug naar recepten
Aardappel in de schil met kaas en tomaat
PT55M
Aardappel in de schil met kaas en tomaat
Een heerlijk aardappel in de schil met kaas en tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Edwin van de Wege
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel in de schil met kaas en tomaat te bereiden
Aardappels goed wassen en in een pan met ruim kokend water ca. 15 minuten koken.
De oven voorverwarmen op 190°C.
De aardappels uit de pan nemen en in alluminiumfolie wikkelen en 30 minuten in de oven laten garen.
Snij intussen de tomaten in partjes, ontdoe ze van de pitjes en snij ze in blokjes. Snipper de teentjes knoflook. Meng deze in een schaaltje met de tomaat en bestrooi met pizzakruiden. Verder zout en peper naar smaak toevoegen en doorroeren.
Haal de aardappels uit de folie en snij ze in de lengte doormidden. Maak met een lepel in alle helften een uitholling en doe hier het tomatenmengsel in. Strooi hierover de kaas.
Plaats de aardappel in een ovenschaal een minuut of 10 onder de grill todat de kaas gesmolten is.
De oven voorverwarmen op 190°C.
De aardappels uit de pan nemen en in alluminiumfolie wikkelen en 30 minuten in de oven laten garen.
Snij intussen de tomaten in partjes, ontdoe ze van de pitjes en snij ze in blokjes. Snipper de teentjes knoflook. Meng deze in een schaaltje met de tomaat en bestrooi met pizzakruiden. Verder zout en peper naar smaak toevoegen en doorroeren.
Haal de aardappels uit de folie en snij ze in de lengte doormidden. Maak met een lepel in alle helften een uitholling en doe hier het tomatenmengsel in. Strooi hierover de kaas.
Plaats de aardappel in een ovenschaal een minuut of 10 onder de grill todat de kaas gesmolten is.
Mijn kookverhaal (Edwin van de Wege)
Toevallig kwam ik op dit receptje omdat we niets voorbereid hadden en de winkels inmiddels gesloten waren. Het is dus ontstaan door het hetgeen we voorhanden hadden in de koelkast.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Edwin zegt:
Ik heb de pizzakruiden naar eigen smaak toegevoegd en even geproefd. Ik den dat er ongeveer 2 theelepeltjes zijn in gegaan. De kaas heb ik er heel licht overheen gestrooid zoals je op de foto kunt zien. Het is een beetje smaak afhankelijk.
Gr.Edwin
jani zegt:
klopt, alleen de hoeveelheid kaas en pizzakruiden en ik zei al, ik ben een beginneling. jani
kokedwin zegt:
jani19361 zegt:
LIJKT MIJ VOOR EEN AANKOMEND AMATEURKOK WEL ZO GEMAKKELIJK.
MISSCHIEN KUN JE DIT ALSNOG DOEN? BVD JANI:p
elzebub zegt:
groetjes Els.:p
angela zegt:
Edwin van de Wege zegt:
jani1936 zegt: