Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-kaasrand
PT45M
Aardappel-kaasrand
Een heerlijk aardappel-kaasrand recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-kaasrand te bereiden
De aardappelen schillen,wassen en in stukken snijden.De wortels schillen en wassen.Met een appelboortje uit de wortels en de ongeschilde courgette balletjes steken.In een pan met kokend water met wat zout de aardappelen in ca.20 min.gaar koken.In een pannetje 1 el.boter smelten.De wortelballetjes en de suiker erin doen,even omroeren en op een zacht vuur in 10-15 min.gaar smoren.De laatste 5 min.de courgetteballetjes meesmoren.De kaas in kleine blokjes snijden.De ui pellen en snipperen.In een koekepan 1 el.boter smeleten en de ui hierin 3 min.laten fruiten.De oven voorverwarmen op 225C.De aardappelen afgieten,fijnstampen en met de melk,ei,ui tot een puree roeren.Naar smaak peper,zout,nootmuskaat toevoegen en tot slot de blokjes kaas door de puree roeren. De puree in een ingevette rand of tulbandvorm scheppen en goed aandrukken.NOg enkele min.in de oven zetten.De de groenteballetjes op smaak brengen met peper en zout.De inhoud van de rand op een groot bord storten en de groenteballetjes in het midden scheppen.
joie zegt: