Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-linzenvelouté met geitenkaas
PT35M
Aardappel-linzenvelouté met geitenkaas
Een heerlijk aardappel-linzenvelouté met geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
aardappel.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-linzenvelouté met geitenkaas te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van 1cm. Snijd elke ui in 8 stukken. Meng de uien en de linzen onder de aardappelen. Doe ze in een ovenschotel, besprenkel met de olijfolie en gaar in de oven gedurende 20 minuten.
Breng de groentebouillon aan de kook, voeg de aardappelen en linzen toe en mix alles tot een gladde soep. Doe er de mosterd en de balsamicoazijn bij en kruid met peper en zout. Werk af met de in stukjes gesneden geitenkaas.
Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van 1cm. Snijd elke ui in 8 stukken. Meng de uien en de linzen onder de aardappelen. Doe ze in een ovenschotel, besprenkel met de olijfolie en gaar in de oven gedurende 20 minuten.
Breng de groentebouillon aan de kook, voeg de aardappelen en linzen toe en mix alles tot een gladde soep. Doe er de mosterd en de balsamicoazijn bij en kruid met peper en zout. Werk af met de in stukjes gesneden geitenkaas.