Recept
« Terug naar recepten
Aardappel met avocado en garnalen
PT90M
Aardappel met avocado en garnalen
Een heerlijk aardappel met avocado en garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vtv-ridderspoor.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel met avocado en garnalen te bereiden
Aardappelen onder stromend water schoon borstelen, op een bakplaat leggen en
in het voorverwarmde oven (200 graden, heetlucht 170 graden) ongeveer 1 uur bakken. Pijnboompitten in een pan zonder vet goudbruin roosteren en vervolgens fijnhakken. Ui, peterselie en bieslook fijnhakken en in een pan met 1 el hete olie
kort stoven. Het vruchtvlees van de avocado in blokjes snijden. Avocado en pijnboompitten bij het ui-kruiden mengsel geven en het citroensap erover geven.
De bovenkant van de aardappelen afsnijden en de aardappel met een lepel uithollen. De aardappelmassa met boter en melk vermengen tot aardappelpuree, het avocado-kruiden mix erbij voegen en met zout en peper op smaak brengen. Het mengsel
in de uitgeholde aardappelen vullen, met parmezaankaas bestrooien, en deze
ongeveer 10 minuten in de oven bakken (200 graden,
De schaal van de garnalen tot aan de staart verwijderen. Steeds 2 garnalen op een houten stokje steken, deze in heet olie van elke kant ongeveer 2 minuten bakken en met zout en peper op smaak brengen. De garnalenstokjes op de aardappelen leggen en serveren.
in het voorverwarmde oven (200 graden, heetlucht 170 graden) ongeveer 1 uur bakken. Pijnboompitten in een pan zonder vet goudbruin roosteren en vervolgens fijnhakken. Ui, peterselie en bieslook fijnhakken en in een pan met 1 el hete olie
kort stoven. Het vruchtvlees van de avocado in blokjes snijden. Avocado en pijnboompitten bij het ui-kruiden mengsel geven en het citroensap erover geven.
De bovenkant van de aardappelen afsnijden en de aardappel met een lepel uithollen. De aardappelmassa met boter en melk vermengen tot aardappelpuree, het avocado-kruiden mix erbij voegen en met zout en peper op smaak brengen. Het mengsel
in de uitgeholde aardappelen vullen, met parmezaankaas bestrooien, en deze
ongeveer 10 minuten in de oven bakken (200 graden,
De schaal van de garnalen tot aan de staart verwijderen. Steeds 2 garnalen op een houten stokje steken, deze in heet olie van elke kant ongeveer 2 minuten bakken en met zout en peper op smaak brengen. De garnalenstokjes op de aardappelen leggen en serveren.