Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-mosterdsoep met ham
PT35M
Aardappel-mosterdsoep met ham
Een heerlijk aardappel-mosterdsoep met ham recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-mosterdsoep met ham te bereiden
Pel en snipper de ui.Schil de aardappels,was ze en snijd ze in stukjes.Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui in ca.2 min.goudbruin.Voeg de aardappels met de bouillonblokjes en 800 ml.water toe.Breng het aan de kook en laat de soep ca.15 min.zachtjes koken.Maak de winterpeen en de prei schoon en snijd deze in dunne reepjes.Snijd de ham in reepjes.Smelt de kruidenboter in een koekepan en smoor hierin de winterwortel en de prei afgedekt op een laag vuur in ca.4 min.gaar.Schep de ham erdoor en laat deze even warm worden.Pureer de soep met een staafmixer en roer de slagroom en de mosterd erdoor.Breng de soep op smaak met peper en zout.Verdeel de soep over 4 borden en schep het hammengsel erop.
George zegt: