Door de zuurkool te stoven met een beetje boter wordt hij heerlijk zacht van structuur en smaak, het is geen zure hap meer, maar een milde en zelfs bijna romige zuurkool. De zuurkool verpak je in lekkere plakken gekookte ham, die hierdoor ook heerlijk zacht worden. Ik heb een likje mosterd op de plakjes ham gesmeerd.
Hierover gaat nog een dun laagje bechamelsaus en paneermeel voor een lekker korstje.
Recept
« Terug naar recepten
Met zuurkool gevulde hamrolletjes uit de oven.
PT50M
Met zuurkool gevulde hamrolletjes uit de oven.
Een laagje puree met daarop lekker zacht gestoofde zuurkool met ui gerold in een plakje ham.
Erover een bechamelsaus en met panko bestrooid. Heerlijk eenvoudig .
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Met zuurkool gevulde hamrolletjes uit de oven. te bereiden
- Smelt een klein klontje roomboter in een hapjes pan en fruit de gesnipperde ui even aan.
- Knijp het vocht uit de zuurkool. Voeg de zuurkool toe aan de pan met ongeveer een half kopje water. Bestrooi met peper uit de molen en roer alles goed door. Leg het deksel op de pan en laat de zuurkool met ui op een laag vuurtje in 15 minuten zachtjes gaar stoven.
- Kook ondertussen ook de aardappelen gaar.
- Smelt 20 gram roomboter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat even garen. Voeg vervolgens in etappes de melk al roerend toe tot een lopende saus. Breng de saus op smaak met peper zout en nootmuskaat.
- Stamp de aardappelen met melk, boter , peper, zout en een snufje nootmuskaat tot en mooie puree.
- Ondertussen is je oven al voorverwarmd op 180 graden. Bedek de ovenschaal met de puree.
- Verdeel de zuurkool over de 4 plakjes ham en leg deze op de puree.
- Giet daarover de saus en bestrooi met paneermeel of panko.
- Zet voor 20 minuten in de oven en geniet ervan.