Recept
« Terug naar recepten
Aardappel ovenschotel
PT45M
Aardappel ovenschotel
Een heerlijk aardappel ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel ovenschotel te bereiden
-De aardappels in schil net gaar koken in 15 minuten.
-De aardappels in schijven snijden en verdelen over een ovenschaal.
-Het gehakt rul bakken.
-De champignons erbij doen en even meebakken.
-De tomatenstukjes met sap erbij doen samen met het blikje tomatenpuree.
-200 Ml water erbij doen tesamen met het zakje mix voor bolognesesaus.
-Het bouillonblokje en de oregano erbij doen naar smaak (normaal zijn 2 theelepels voldoende).
-Alles goed doorroeren en even laten trekken (10 minuten).
-De saus over de aardappelen in de ovenschaal verdelen.
-De uien erover verdelen en als laatste de mozzarrela kaas erover verkruimelen.
-In een voorverwarmde oven bakken op 200 graden voor 30 minuten.
-Als de kaas te donker word afdekken met aluminiumfolie.
-De aardappels in schijven snijden en verdelen over een ovenschaal.
-Het gehakt rul bakken.
-De champignons erbij doen en even meebakken.
-De tomatenstukjes met sap erbij doen samen met het blikje tomatenpuree.
-200 Ml water erbij doen tesamen met het zakje mix voor bolognesesaus.
-Het bouillonblokje en de oregano erbij doen naar smaak (normaal zijn 2 theelepels voldoende).
-Alles goed doorroeren en even laten trekken (10 minuten).
-De saus over de aardappelen in de ovenschaal verdelen.
-De uien erover verdelen en als laatste de mozzarrela kaas erover verkruimelen.
-In een voorverwarmde oven bakken op 200 graden voor 30 minuten.
-Als de kaas te donker word afdekken met aluminiumfolie.