KookJij

Aardappel ovenschotel

Een heerlijk aardappel ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel ovenschotel te bereiden

-De aardappels in schil net gaar koken in 15 minuten.
-De aardappels in schijven snijden en verdelen over een ovenschaal.
-Het gehakt rul bakken.
-De champignons erbij doen en even meebakken.
-De tomatenstukjes met sap erbij doen samen met het blikje tomatenpuree.
-200 Ml water erbij doen tesamen met het zakje mix voor bolognesesaus.
-Het bouillonblokje en de oregano erbij doen naar smaak (normaal zijn 2 theelepels voldoende).
-Alles goed doorroeren en even laten trekken (10 minuten).
-De saus over de aardappelen in de ovenschaal verdelen.
-De uien erover verdelen en als laatste de mozzarrela kaas erover verkruimelen.
-In een voorverwarmde oven bakken op 200 graden voor 30 minuten.
-Als de kaas te donker word afdekken met aluminiumfolie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst