*Beschouw dit als een basis-purée,die je nog op vele wijzen kunt manipuleren en opleuken :
-bv met groene kruiden (peterselie,koriander,basilicum,enz)
-bv.met uien en knoflook
-bv.met sambal
-bv.met gebakken spek of gekookte spek
-bv.met kaas
-bv.room door melk vervangen en meer of minder eieren gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappel prei puree
PT60M
Aardappel prei puree
Een heerlijk aardappel prei puree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel prei puree te bereiden
*De prei klein snijden (ook het lichtgroene deel) en gaar
stoven in de boter.Daarna de prei in de keukenmachine pureren.
*De aardappels gaar koken in een beetje water,afgieten,uit laten stomen en pureren met de room,zout,peper,ei en nootmuskaat. (Denk er aan de aardappels NIET pureren in de keukenmachine,aangezien je dan een pasteuze massa
krijgt,die te plakkerig is).
*Beide purée substanties samenvoegen tot één purée en daarna nog eens evt.aanpassen in smaak.
*Houd de purée warm in de oven
stoven in de boter.Daarna de prei in de keukenmachine pureren.
*De aardappels gaar koken in een beetje water,afgieten,uit laten stomen en pureren met de room,zout,peper,ei en nootmuskaat. (Denk er aan de aardappels NIET pureren in de keukenmachine,aangezien je dan een pasteuze massa
krijgt,die te plakkerig is).
*Beide purée substanties samenvoegen tot één purée en daarna nog eens evt.aanpassen in smaak.
*Houd de purée warm in de oven