Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-preikoekjes met kaviaar
PT30M
Aardappel-preikoekjes met kaviaar
Een heerlijk aardappel-preikoekjes met kaviaar recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-preikoekjes met kaviaar te bereiden
De aardappelen in gezouten water gaar koken
Intussen de prei in kleine stukjes snijden en die even in kokend water blancheren.
De bloem in een schaal doen en dan na elkaar de eieren en de melk toevoegen.
Roeren tot het beaslag glad is.
De aardappelen fijnstampen met de prei en de bieslook door het beslag roeren.
Kruiden met zout, peper en nootmuskaat.
Van het beslag 20 koekjes in boter bakken.
De koekjes kransvormig op de borden leggen.
Met een theelepel een schepje
créme fraiche en kaviaar in het midden van de koekjes scheppen.
Dit alles met een beetje peper bestrooien.
Intussen de prei in kleine stukjes snijden en die even in kokend water blancheren.
De bloem in een schaal doen en dan na elkaar de eieren en de melk toevoegen.
Roeren tot het beaslag glad is.
De aardappelen fijnstampen met de prei en de bieslook door het beslag roeren.
Kruiden met zout, peper en nootmuskaat.
Van het beslag 20 koekjes in boter bakken.
De koekjes kransvormig op de borden leggen.
Met een theelepel een schepje
créme fraiche en kaviaar in het midden van de koekjes scheppen.
Dit alles met een beetje peper bestrooien.