Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-preisoep
PT45M
Aardappel-preisoep
Een heerlijk aardappel-preisoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
François Boursin
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
www.boursin.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-preisoep te bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Snijd de prei in stukken en was goed. Verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes ca. 5 minuten. Voeg de gesneden ui, aardappelen, de prei toe en bak nog 5 minuten door. Blus het geheel af met de slagroom en Boursin Cuisine, giet daarna de bouillon erbij. Laat dit mengsel afgedekt 20 minuten pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer fijn. Breng de soep opnieuw aan de kook. Zodra de soep kookt deze op smaak brengen met peper en zout. Schep de soep in diepe borden en leg een met Boursin gesmeerd plakje stokbrood in het midden van de soep.
Pureer de soep met een staafmixer fijn. Breng de soep opnieuw aan de kook. Zodra de soep kookt deze op smaak brengen met peper en zout. Schep de soep in diepe borden en leg een met Boursin gesmeerd plakje stokbrood in het midden van de soep.