KookJij

Aardappel-speltbrood

Een heerlijk aardappel-speltbrood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: 2 broden personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle Brood bakken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel-speltbrood te bereiden

1. Los de verkruimelde gist en de suiker op in het water. Laat 10 minuten afgedekt rusten, op kamertemperatuur.
2. Vermeng de zuurdesem met de bloem en meel, zout, venkelzaad en nootmuskaat. Giet het gistmengsel erbij en het ei, en roer. Pel de aardappelen en rasp ze boven de kom. Kneed het deeg 10 minuten goed door. Maak er een bal van en laat, afgedekt, 1 uur rijzen.
3. Kneed het deeg opnieuw door en verdeel het in twee stukken. Vorm van elke stuk een bal en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat afgedekt 1 uur rijzen.
4. Verwarm de oven voor op 230°C. Zet een schaaltje water op de bodem.
5. Snij elk brood in met een scherp mes, in de vorm van een zon. Bestrijk de broden met koude koffie en bestrooi ze met venkel- en sesamzaad.
6. Bak de broden 10 minuten in de oven. Verlaag dan de temperatuur tot 200°C en bak nog 20 à 30 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Bij een reformzaak zal je daar wel voor slagen, denk ik. Ik heb ook even op internet gezocht, misschien kan je contact opnemen met de firma Sonneveld. Wellicht kunnen zij je verder helpen. Probeer ook eens bij een warme bakker, die verkopen tegenwoordig ook zulk brood.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
paula

paula zegt:
Waar kan ik zuurdesempoeder kopen? Ik ben al in een natuurwinkel geweest.
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Het spijt me maar ik kan je geen antwoord geven op jou vraag :?
Cornelis Souverein

Cornelis Souverein zegt:
Leuk recept. zeker het proberen waard. Zijn er voor bepaalde ingredienten ook alternatieven? Bevat namelijk veel kleine beetjes van, voor mij, niet standaard ingredienten.
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Ik ben zelf ook niet goed in bakken hoor. Ik deel gewoon graag recepten met jullie :)
broodjesman

broodjesman zegt:
Wat een heerlijke broodjes ...kun jij goed bakken zeg.Mag ik bij jou het komen uitproberen , mij lukt het broodbakken niet zo goed.;)