Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-viskoekjes
PT50M
Aardappel-viskoekjes
Een heerlijk aardappel-viskoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renate Kemner
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-viskoekjes te bereiden
Kook de aardappels in water met met zout in ± 15 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn, roer de melk, boter en zout en peper naar smaak erdoor.
Laat de tonijn uitlekken en maak hem los met een vork. Schep de tonijn en 1 ei door de puree, roer de helft van de peterselie erdoor. Kneed met vochtige handen 8-12 koekjes van het mengel.
Haal de koekjes door de paneermeel, dan door het ei en dan weer door de paneermeel. Verhit de olie in een antiaanbakpan en bak de koekjes rondom goudbruin. Lekker met sla met peterselie.
Laat de tonijn uitlekken en maak hem los met een vork. Schep de tonijn en 1 ei door de puree, roer de helft van de peterselie erdoor. Kneed met vochtige handen 8-12 koekjes van het mengel.
Haal de koekjes door de paneermeel, dan door het ei en dan weer door de paneermeel. Verhit de olie in een antiaanbakpan en bak de koekjes rondom goudbruin. Lekker met sla met peterselie.