Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-vissoep
PT60M
Aardappel-vissoep
Een heerlijk aardappel-vissoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Aardappel-vissoep te bereiden
1. Schil de aardappelen, snij ze in stukjes. Pel de tomaten, snij ze in kwartjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
2. Boen de sinaasappelschoon met heet water, snij hem in niet te fijne plakken.
3. Snij de vis in niet te kleine stukken. Pel de gamba's.
4. Fruit de ui glazig in de olijfolie. Doe er de knoflook, de tomaten en de aardappelen bij. Roerbak een paar minuten.
5. Giet er de visbouillon bij. Voeg er de steranijs en de sinaasappel aan toe. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 15 minuten zachtjes sudderen.
6. Doe er de vis en de gamba's bij. Hou 5 tot 10 minuten, onafgedekt, tegen de kook aan, of tot de vis en de schaaldieren gaar zijn;
7. Haal de steranijs uit de pan. Breng de soep op smaak met peper en zout. Werk (eventueel) af met de pastis en verse dille.
2. Boen de sinaasappelschoon met heet water, snij hem in niet te fijne plakken.
3. Snij de vis in niet te kleine stukken. Pel de gamba's.
4. Fruit de ui glazig in de olijfolie. Doe er de knoflook, de tomaten en de aardappelen bij. Roerbak een paar minuten.
5. Giet er de visbouillon bij. Voeg er de steranijs en de sinaasappel aan toe. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 15 minuten zachtjes sudderen.
6. Doe er de vis en de gamba's bij. Hou 5 tot 10 minuten, onafgedekt, tegen de kook aan, of tot de vis en de schaaldieren gaar zijn;
7. Haal de steranijs uit de pan. Breng de soep op smaak met peper en zout. Werk (eventueel) af met de pastis en verse dille.