Recept
« Terug naar recepten
Aardappelbeignets
PT50M
Aardappelbeignets
Een heerlijk aardappelbeignets recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
xquis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelbeignets te bereiden
De aardappelen koken en doorsteken tot een puree.
De gist oplossen in lauwe melk.
De aardappelpuree mengen met de bloem, de gist, de melk, de eierdooiers en de suiker. Ten slotte het tot sneeuw geklopte eiwit erbij spatelen.
anderhalf uur laten rijzen onder een doek.
Met een eetlepel bolletjes draaien van het deeg. In hete frituurolie bakken zoals beignets.
Met poedersuiker bestrooien en opdienen, eventueel vergezeld van een fruitsalade.
Tip: de overgebleven beignets kunnen daags nadien koud worden verbruikt als vieruurtje, opengesneden en bestreken met een laagje confituur.
De gist oplossen in lauwe melk.
De aardappelpuree mengen met de bloem, de gist, de melk, de eierdooiers en de suiker. Ten slotte het tot sneeuw geklopte eiwit erbij spatelen.
anderhalf uur laten rijzen onder een doek.
Met een eetlepel bolletjes draaien van het deeg. In hete frituurolie bakken zoals beignets.
Met poedersuiker bestrooien en opdienen, eventueel vergezeld van een fruitsalade.
Tip: de overgebleven beignets kunnen daags nadien koud worden verbruikt als vieruurtje, opengesneden en bestreken met een laagje confituur.
johanna zegt: