KookJij

Aardappelen a la flamande

Een heerlijk aardappelen a la flamande recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: aardappel.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelen a la flamande te bereiden

Was de ongeschilde aardappelen, plaats ze op een bakplaat en bedek ze met het zeezout. Bak de aardappelen gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Kook ondertussen de eieren tot ze hardgekookt zijn, pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Smelt de boter en meng met de eieren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de eieren en de boter.
Snijd de aardappel in twee en serveer met een lepel van het ei- en botermengsel.
Werk af met gehakte peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

svermaut

svermaut zegt:
@anna is om korst te vormen en smaak aan de aardappel te geven. Daarom is een kg zout (grof zeezout) nodig. Dit eet je natuurlijk niet op! Je haalt er de aardappelen uit!
Anna

Anna zegt:
1 Kilo zout op 4 aardappelen??????
Niet erg veel?:o