Recept
« Terug naar recepten
Aardappelen in knoflookmayonaise
PT40M
Aardappelen in knoflookmayonaise
Een heerlijk aardappelen in knoflookmayonaise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joyce van Halen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Internet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelen in knoflookmayonaise te bereiden
1. Breng de aardappelen aan de kook met zout water.
2. Laat de aardappelen met deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.
3. Zet het gas uit en laat de aardappelen afgedekt in het water staat, tot de aardappelen zacht zijn (ongeveer 15 minuten).
4. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1,5 tot 2 centimeter.
5. Roer in een schaal de mayonaise, knoflook en peterselie door elkaar.
6. De mayonaise moet aan de dunne kant zijn, om goed te kunnen vermengen met de aardappelen. Indien nodig verdunnen met een beetje citroensap.
7. Schep de aardappelen voorzichtig door.
8. Breng op smaak met zout en laat ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur staan. Daarna pas opdienen.
2. Laat de aardappelen met deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.
3. Zet het gas uit en laat de aardappelen afgedekt in het water staat, tot de aardappelen zacht zijn (ongeveer 15 minuten).
4. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1,5 tot 2 centimeter.
5. Roer in een schaal de mayonaise, knoflook en peterselie door elkaar.
6. De mayonaise moet aan de dunne kant zijn, om goed te kunnen vermengen met de aardappelen. Indien nodig verdunnen met een beetje citroensap.
7. Schep de aardappelen voorzichtig door.
8. Breng op smaak met zout en laat ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur staan. Daarna pas opdienen.
Anous zegt: