Recept
« Terug naar recepten
Aardappelgäteau met eekhoorntjesbrood
PT60M
Aardappelgäteau met eekhoorntjesbrood
Een heerlijk aardappelgäteau met eekhoorntjesbrood recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
de bolleken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelgäteau met eekhoorntjesbrood te bereiden
Snijd de bacon in blokjes. Blancheer eerst de bacon en daarna de koolbladeren. Laat ze uitlekken en snijd de bladeren in grote stukken. Bak de bacon met een klontje boter. Snijd de geschraapte wortels in plakjes en roer ze door de bacon. Snijd de paddestoelen in plakjes en roer ze door de bacon. Voeg de koolbladeren, het fijngehakte knoflook en de kruiden toe. Breng het geheel op smaak en kook het 15 minuten in een gesloten pan op laag vuur
Schil de aardappels in snij ze in dunne plakjes. Bedek hiermee de binnenkant van een flink ingevette bakvorm. Vul de bakvorm met het groentemengsel. Dek de groenten af met aardappelplakjes. Bak de gâteau 30 minuten au bain-marie in een voorverwarmde oven van 180° C.
Tips :
Haal voor het blancheren de taaie buitenste bladeren van de kool. Om de kleur te behouden, kookt u de bladeren in tamelijk zout water. Hoe zachter ze worden, hoe gemakkelijker ze in de vorm passen. Gepekelde bacon smaakt beter bij porcini en gerookte bacon beter bij champignons. Kies zelf hoe u mooie dunne plakjes maakt van de aardappelen. Hoe dunner zé zijn, hoe gemakkelijker ze in de vorm passen. Spoel de schijfjes niet af, omdat u dan het zetmeel verwijdert waardoor de schijfjes niet meer plakken. De groenten moeten stevig in de vorm worden gedrukt, omdat een compact geheel gemakkelijker loslaat uit de vorm. Een goede vorm doet natuurlijk ook wonderen
Schil de aardappels in snij ze in dunne plakjes. Bedek hiermee de binnenkant van een flink ingevette bakvorm. Vul de bakvorm met het groentemengsel. Dek de groenten af met aardappelplakjes. Bak de gâteau 30 minuten au bain-marie in een voorverwarmde oven van 180° C.
Tips :
Haal voor het blancheren de taaie buitenste bladeren van de kool. Om de kleur te behouden, kookt u de bladeren in tamelijk zout water. Hoe zachter ze worden, hoe gemakkelijker ze in de vorm passen. Gepekelde bacon smaakt beter bij porcini en gerookte bacon beter bij champignons. Kies zelf hoe u mooie dunne plakjes maakt van de aardappelen. Hoe dunner zé zijn, hoe gemakkelijker ze in de vorm passen. Spoel de schijfjes niet af, omdat u dan het zetmeel verwijdert waardoor de schijfjes niet meer plakken. De groenten moeten stevig in de vorm worden gedrukt, omdat een compact geheel gemakkelijker loslaat uit de vorm. Een goede vorm doet natuurlijk ook wonderen
ROB SPLINTER zegt: