KookJij

Aardappelgratin met chorizo en artisjok

Een heerlijk aardappelgratin met chorizo en artisjok recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelgratin met chorizo en artisjok te bereiden

Verwarm de oven voor op 200ºC (hetelucht 180ºC).
Schil de aardappels en was ze.
Snij de aardappels in plakjes en kook ze in water met zout ca. 5 minuten.
Giet de aardappels af.
Vet een ovenschaal in.
Laat de artisjokharten uitlekken.
Leg de aardappels, artisjok en chorizo dakpansgewijs in de schaal.
Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en peper.
Schenk het eimengsel over de vulling.
Bak de aardappelgratin midden in de oven in ca. 25 minuten gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hubertina van den Enden-Olsthoorn

Hubertina van den Enden-Olsthoorn zegt:
Dit is echt een heel erg lekker recept.
Heb het gemaakt toen ik bezoek had, en iedereen heeft er zeer van genoten.
Niet van te voren klaargemaakt,maar dat is ook niet echt nodig.
Dit recept komt bij mijn favorieten!!!
fabita

fabita zegt:
Ik maak zulke aardappelschotels als ik niet veel tijd heb soms een dag van tevoren klaar.(iets minder lang in de oven laten de eerste keer) Dan koud wegzetten (bijv in de kelder) en dan de volgende dag in de oven tot het weer warm is. NIET invriezen.
hubertina

hubertina zegt:
Dit lijkt me een heel lekker gerecht. En ik denk dat je het ook van tevoren klaar kan maken?
Bedankt!