Recept
« Terug naar recepten
Aardappelgratin met chorizo en artisjok
PT40M
Aardappelgratin met chorizo en artisjok
Een heerlijk aardappelgratin met chorizo en artisjok recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelgratin met chorizo en artisjok te bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC (hetelucht 180ºC).
Schil de aardappels en was ze.
Snij de aardappels in plakjes en kook ze in water met zout ca. 5 minuten.
Giet de aardappels af.
Vet een ovenschaal in.
Laat de artisjokharten uitlekken.
Leg de aardappels, artisjok en chorizo dakpansgewijs in de schaal.
Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en peper.
Schenk het eimengsel over de vulling.
Bak de aardappelgratin midden in de oven in ca. 25 minuten gaar.
Schil de aardappels en was ze.
Snij de aardappels in plakjes en kook ze in water met zout ca. 5 minuten.
Giet de aardappels af.
Vet een ovenschaal in.
Laat de artisjokharten uitlekken.
Leg de aardappels, artisjok en chorizo dakpansgewijs in de schaal.
Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en peper.
Schenk het eimengsel over de vulling.
Bak de aardappelgratin midden in de oven in ca. 25 minuten gaar.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
hubertina zegt:
Bedankt!
Hubertina van den Enden-Olsthoorn zegt:
Heb het gemaakt toen ik bezoek had, en iedereen heeft er zeer van genoten.
Niet van te voren klaargemaakt,maar dat is ook niet echt nodig.
Dit recept komt bij mijn favorieten!!!