Recept
« Terug naar recepten
Aardappelgratin met groenlof en ui
PT60M
Aardappelgratin met groenlof en ui
Een heerlijk aardappelgratin met groenlof en ui recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Odin recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelgratin met groenlof en ui te bereiden
Olie een ovenschaal in.
Snij de aardappelen in dunne schijfjes.
Leg de hleft van de aardappelen in de ovenschaal.
Bestrooi met peper en zout.
Snij de groenlof in stukjes en leg een laag groenlof op de aardappelen.
Leg de uien hierop.
Leg de rest van de aardappelschijfjes er over heen.
Bestrooi met peper en zout.
Bestrooi met peper en zout.
Schenk de melk over de aardappelen en plaats de schotel ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven (180° C).
Dek de schaal af met een deksel om de vermijden dat de bovenkant verbrandt.
Snij de aardappelen in dunne schijfjes.
Leg de hleft van de aardappelen in de ovenschaal.
Bestrooi met peper en zout.
Snij de groenlof in stukjes en leg een laag groenlof op de aardappelen.
Leg de uien hierop.
Leg de rest van de aardappelschijfjes er over heen.
Bestrooi met peper en zout.
Bestrooi met peper en zout.
Schenk de melk over de aardappelen en plaats de schotel ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven (180° C).
Dek de schaal af met een deksel om de vermijden dat de bovenkant verbrandt.
albertine zegt: