KookJij

Aardappelgratin met groenlof en ui

Een heerlijk aardappelgratin met groenlof en ui recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Groenlof
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Odin recepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelgratin met groenlof en ui te bereiden

Olie een ovenschaal in.
Snij de aardappelen in dunne schijfjes.
Leg de hleft van de aardappelen in de ovenschaal.
Bestrooi met peper en zout.
Snij de groenlof in stukjes en leg een laag groenlof op de aardappelen.
Leg de uien hierop.
Leg de rest van de aardappelschijfjes er over heen.
Bestrooi met peper en zout.
Bestrooi met peper en zout.
Schenk de melk over de aardappelen en plaats de schotel ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven (180° C).
Dek de schaal af met een deksel om de vermijden dat de bovenkant verbrandt.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

albertine

albertine zegt:
het was heerlijk! Wij hebben het niet afgedekt; onze ervaring is dat 180 gr. niet zo heet is dat de aardappelen verbranden; afgedekt krijg je geen lekker korstje!
schaap

schaap zegt:
ik had een restje aardappels en de groenlof voorgekookt, ook heb er een paar plakjes kaas overheen gelegd en bestrooid met paneermeel ipv melk heb ik room gebruikt. We hebben er van gesmuld!;)