Recept
« Terug naar recepten
Aardappelgratin met tonijn
PT45M
Aardappelgratin met tonijn
Een heerlijk aardappelgratin met tonijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
24
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelgratin met tonijn te bereiden
Snij de aardappelen in schijfjes, maak de prei schoon en snij in ringetjes. Laat de blikjes tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
Schik alle ingredienten in de ovenschotel, de aardappelen boven aan.
Klop de eieren met de melk los, kruid met peper en zout. Giet over de schotel.
Gratineer de schotel 30 min. in de oven voorverwarmd op 225°C. tot de aardappelen mooi gekleurd zijn.
Bestrooi met de gehakte dille.
Geef er een knapperige groene salade bij en partjes citroen.
Schik alle ingredienten in de ovenschotel, de aardappelen boven aan.
Klop de eieren met de melk los, kruid met peper en zout. Giet over de schotel.
Gratineer de schotel 30 min. in de oven voorverwarmd op 225°C. tot de aardappelen mooi gekleurd zijn.
Bestrooi met de gehakte dille.
Geef er een knapperige groene salade bij en partjes citroen.
Mijn kookverhaal (Inge Deyck)
Dit is een makkellijke schotel als je de dag ervoor veel aardappelen over hebt en de kinderen zijn er ook meestal dol op.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gre zegt:
liske zegt:
inged zegt:
Ik zou dan wel de schotel al een tijdje in de oven zetten en dan het moment zelf nog even opwarmen.
Het kan dan wel droger zijn.
Groetjes Inge
Jennifer zegt:
Ik heb er van genoten, gewoon:)
Groetjes Jennifer
Singer46 zegt:
robmar zegt:
Hoeveel weegt de tonijn aub? Is interessant wanneer men verse vis wenst te gebruiken.
gré zegt:
Heerlijk.