Recept
« Terug naar recepten
Aardappelkoekjes met knoflooksaus
PT45M
Aardappelkoekjes met knoflooksaus
Een heerlijk aardappelkoekjes met knoflooksaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
26
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelkoekjes met knoflooksaus te bereiden
De ui schillen en fijn hakken. In olie of boter goed glazig bakken (niet te hoog vuur). Af laten koelen.
De aardappels schillen en grof raspen in de keukenmachine. Ei en meel toevoegen en goed omzetten.
De uitjes en bieslook toevoegen aan het aardappelmengsel.
Op middelmatig vuur olie (of boter) steeds goed warm laten worden en hoopjes aardappelmengsel naast elkaar plat drukken. Om en om goed gaar en bruin bakken. Beetje zout over strooien als de koekjes uit de pan zijn.
De aardappels schillen en grof raspen in de keukenmachine. Ei en meel toevoegen en goed omzetten.
De uitjes en bieslook toevoegen aan het aardappelmengsel.
Op middelmatig vuur olie (of boter) steeds goed warm laten worden en hoopjes aardappelmengsel naast elkaar plat drukken. Om en om goed gaar en bruin bakken. Beetje zout over strooien als de koekjes uit de pan zijn.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tania zegt:
Sonja zegt:
michèle zegt:
Tania zegt:
Mijn moeder (van oorsprong Litouwse) maakte deze aardappelpannekoekjes al ruim 55 jaar geleden. Het recept maakte zij zoals zij zich herinnerde van haar moeder (voor de 2e WO). Het is dus eigenlijk een europees recept! :)
Gerard zegt: