KookJij

Aardappelkoekjes met knoflooksaus

Een heerlijk aardappelkoekjes met knoflooksaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelkoekjes met knoflooksaus te bereiden

De ui schillen en fijn hakken. In olie of boter goed glazig bakken (niet te hoog vuur). Af laten koelen.

De aardappels schillen en grof raspen in de keukenmachine. Ei en meel toevoegen en goed omzetten.

De uitjes en bieslook toevoegen aan het aardappelmengsel.

Op middelmatig vuur olie (of boter) steeds goed warm laten worden en hoopjes aardappelmengsel naast elkaar plat drukken. Om en om goed gaar en bruin bakken. Beetje zout over strooien als de koekjes uit de pan zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerard

Gerard zegt:
Dit bakte mijn moeder vroeger altijd: reibenkuche. Is een oude snack uit Westfalen. Nu verwen ik er mijn kinderen mee. Net als Sonja schrijft, deed ook mijn moeder er peterselie in. Ook zout, peper en wat Maggi. Ach je maakt dit zoals je zelf lekker vindt. Moeder deed er vroeger op z'n Hollands aangemaakt sla bij en als dipsaus de ouderwetse salata. Nu maak ik er knoflooksaus bij op basis van kwark. Eenvoudig en heerlijk eten.:)
Tania

Tania zegt:
Volg je fantasie. Alles wat bij gebakken aardappelen combineert kan in principe ook door de aardappelkoekjes. Bijvoorbeeld fijngesnipperde paprika of kruiden zoals tijm of oregano. Behalve aardappel zou je ook courgette mee kunnen raspen of wortel. Gewoon uitproberen ;)
Marja

Marja zegt:
Lekker! Wat kun je er nog meer bij doen voor extra taste?
Sonja

Sonja zegt:
Mijn oma uit Duitsland deed er flink wat peterselie in (ipv bieslook) en een paar eetlepels havermout, verder is het recept vrijwel gelijk.
Tania

Tania zegt:
misschien eens zoeken via een duitse kooksite?
sporck

sporck zegt:
graag hat ik het resept van de egte ryberkoegen van duitsland
michèle

michèle zegt:
Dit noemt men reibekuchen, heel lekker maar wel relatief vet, mijn man van Litouwse afkomst maaakt ze als geen ander!:)
Tania

Tania zegt:
Niet alleen in Duitsland kennen ze een gelijkend recept maar ook in Zwitersland, Denemarken, Polen etc.

Mijn moeder (van oorsprong Litouwse) maakte deze aardappelpannekoekjes al ruim 55 jaar geleden. Het recept maakte zij zoals zij zich herinnerde van haar moeder (voor de 2e WO). Het is dus eigenlijk een europees recept! :)
nenne

nenne zegt:
Erg Lekker !1 Het is een van oorsprong duits recept. Je kunt dit kopen op de kerstmarkten bij kraampjes. Men geeft ze dan met appelmoes/saus. In de duurdere bars krijg je ze geserveerd met gerookte zalm of met kaviaar.
lootje

lootje zegt:
dit recept ken ik al
en het is echt superlekker het smaakt een beetje naar pannenkoekjes :D