Recept
« Terug naar recepten
Aardappelmatje
PT30M
Aardappelmatje
Een heerlijk aardappelmatje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
we4you2
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelmatje te bereiden
Schil de aardappels en snijd ze in juliennes met de keukenmachine. Doe hetzelfde met de wortel en snijd de peterselie fijn. Pers de knoflook en roer aardappel, wortel, peterselie en knoflook door elkaar in een kom. Verhit de olijfolie in een pan en druk hierin een platte laag van het mengsel. Bestrooi met zout en peper en druk regelmatig aan. Bak tot de onderkant lichtbruin is en keer het matje. Bak ook de andere kant goudbruin en serveer direct.