Recept
« Terug naar recepten
Aardappelnestjes van kant
PT30M
Aardappelnestjes van kant
Een heerlijk aardappelnestjes van kant recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
wereldrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelnestjes van kant te bereiden
Verwarm een friteuse die voor 1/3 is gevuld met olie tot 180 graden. Schil de aardappelen en snijd de uiteinden eraf, zodat ze in gelijke schijfjes kunnen worden gesneden. Schaaf de aardappelen met een mandoline met geribbeld oppervlak tot schijfjes van 1 centimeter dik. Gooi de eerste plakjes weg, draai de aardappel een kwartslag naar links of rechts en snijd dan het volgende schijfje af. Herhaal dit; draai de aardappel na elk schijfje een kwartslag, steeds in dezelfde richting. U kunt de aardappel ook met een scherp mesje in dunne schijfjes snijden. Leg de schijfjes 10 minuten in een kom koud water, zodat er minder zetmeel overblijft, dit geeft een knapperiger resultaat. Giet de schijfjes af en laat ze op keukenpapier uitlekken. Doop twee ronde vogelnestjes baktangen in de hete olie. Doe aardappelschijfjes in de grote vogelnestjes tang en leg de kleine tang daarin. Houd ze stevig vast, dompel ze voorzichtig in de hete olie en frituur de schijfjes knapperig en goudbruin. Laat het uitlekken. Haal dan de tang voorzichtig weg en breng het nestje met zout op smaak. Doe het zelfde met de overgebleven aardappelschijfjes.
Hermien Valckenborg zegt:
Gr Hermien