Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpannetje met cantharellen en spekjes
PT20M
Aardappelpannetje met cantharellen en spekjes
Een gerecht wat je zo op tafel hebt staan als je weinig tijd hebt. Als je de
dag van te voren wat extra aardappelen kookt gaat het zelfs nog sneller.
Ik heb dit met cantharellen gemaakt omdat ik daar dol op ben en omdat het
nu het seizoen is maar je kunt ook andere paddenstoelen of een mix van
meerdere soorten gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpannetje met cantharellen en spekjes te bereiden
- Maak de cantharellen goed schoon (onder stromend water met een zacht borsteltje) en snij de grootste in kleinere stukken.
- Snipper de ui.
- Kook de aardappelen, snij ze in schijfjes en bak ze in wat olijfolie licht krokant.
- Bak de spekjes (zonder olie) aan en voeg de ui toe. Bak dit even samen totdat de ui glazig is.
- Voeg de cantharellen toe en bak ze eventjes mee.
- Voeg daarna de gebakken aardappeltjes, peper en zout (niet te veel omdat de spekjes al zout zijn) en de marjolein toe.
- Schep alles goed door elkaar en bak het geheel nog ongeveer 2 minuutjes.