Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpasteitjes
PT30M
Aardappelpasteitjes
Een heerlijk aardappelpasteitjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
26
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpasteitjes te bereiden
Rasp de geschilde aardappelen grof.Knijp enig overtollig vocht eruit met je handen en droog het in een theedoek.Doe de aardappelen in een grote kom en voeg de lente-uitjes,zemelen,maïzena,eieren,peper en zout toe en meng dit alles goed door elkaar.Verhit de olijfolie in een koekepan.Schep porties met een eetlepel van het mengsel ,doe het in de koekepan en druk ze even plat aan.Bak de pasteitjes gaar tot ze langs beide kanten goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Versier de pasteitjes met verse feknipte bieslook.
Versier de pasteitjes met verse feknipte bieslook.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
paul zegt:
enilorac zegt:
Bedoeld wordt maizena. Als je dat niet kent: het is een fijn wit poeder wat vermengd met wat water of melk gebruikt wordt om dunne vloeistoffen te binden. Je moet voorzichtig zijn met de hoeveelheid, je maakt iets gauw te dik. In dit recept niet vermengen, alleen de poeder toevoegen.
Groeten, Enilorac
johan zegt: