KookJij

Aardappelpasteitjes

Een heerlijk aardappelpasteitjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelpasteitjes te bereiden

Rasp de geschilde aardappelen grof.Knijp enig overtollig vocht eruit met je handen en droog het in een theedoek.Doe de aardappelen in een grote kom en voeg de lente-uitjes,zemelen,maïzena,eieren,peper en zout toe en meng dit alles goed door elkaar.Verhit de olijfolie in een koekepan.Schep porties met een eetlepel van het mengsel ,doe het in de koekepan en druk ze even plat aan.Bak de pasteitjes gaar tot ze langs beide kanten goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Versier de pasteitjes met verse feknipte bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

johan

johan zegt:
Hallo ,ik heb het gemaakt en vond het een heerlijk recept.Lekker snel en makkelijk.;)
paul

paul zegt:
Heerlijk recept , eenvoudig te maken , je kunt er ook nog wat gemalen komijn in doen en koriander , dan krijgt het een indiaas tintje, is goed dan voor de water huishouding van 't lichaam .
vanthoff

vanthoff zegt:
Zal het vanavond proberen, klinkt reuze goed. dank je.:p:p
enilorac

enilorac zegt:
Renate,
Bedoeld wordt maizena. Als je dat niet kent: het is een fijn wit poeder wat vermengd met wat water of melk gebruikt wordt om dunne vloeistoffen te binden. Je moet voorzichtig zijn met de hoeveelheid, je maakt iets gauw te dik. In dit recept niet vermengen, alleen de poeder toevoegen.
Groeten, Enilorac
Renate

Renate zegt:
Leuk maar wat is maizena ?:)
kevin nauta

kevin nauta zegt:
leuk recept!
ga ik zelf een keer proberen!:)