Klik op foto om te vergroten.
Deze confit de canard heb ik leren kennen van een Nederlandse vriendin, en moet toegeven deze eendebouten uit blik zijn over heerlijk.
Recept
« Terug naar recepten
Tajine: eendebouten heerlijk zoet
PT120M
Tajine: eendebouten heerlijk zoet
Wat is confit de canard? Het zijn eendebouten, die langzaam in hun eigen vet gegaard worden - geconfijt dus. De gegaarde eendebouten worden vervolgens in datzelfde vet ingeblikt en op die manier zijn ze heel lang houdbaar. Vroeger werd het vlees op deze manier ingemaakt uit noodzaak, tegenwoordig slechts nog voor de smaak.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Bondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine: eendebouten heerlijk zoet te bereiden
- Aardappelen schillen, wassen en in grove stukken snijden. Tajine opwarmen met een scheut olijfolie, voeg de aardappelen toe kruid met peper en zeezout. Zet het vuur op de laagste stand, deksel op de tajine en laat 45 min zachtjes pruttelen.
- Neem 4 eetlepels sap van de krieken, porto en de vijgen voeg deze bij de aardappelen evenzeer de honing. De veense jongens en krieken toevoegen.
- Verwijder het vet en vel van de eendebouten en leg deze evenzeer in de tajine.
- Laat dit alles rustig zijn gangetje gaan en regelmatig alles voorzichtig onder elkaar spattelen.
- Serveer zeer warm en bind de saus met sausbinder.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt: