Recept
« Terug naar recepten
Hindefilet met trio van puree
PT30M
Hindefilet met trio van puree
Een heerlijk hindefilet met trio van puree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hindefilet met trio van puree te bereiden
Hindefilet kruiden met rozemarijn , venkelzaad , dragon en grof zeezout en deze in olijfolie wentelen.Desnoods een nachtje laten marineren.Bak deze rosé aan in een beetje boter . Kook aardappelen zoals gewoonlijk en giet af , pureer en kruid met muskaatnoot , peper voeg het eitje en boter toe en meng alles goed . Verdeel de puree in 3 porties , een deel mengen met rode kool de andere met zurkel en de derde portie naturel .Neem een vierkante uitsteekvorm en vul met rode koolpuree vervolgens de zurkelpuree bovenop een toefje naturel puree . Vergeet de vorm niet in te smeren met boter of olijfolie .Zet deze in een voorverwarmde oven van 180 gr .
Serveer dit alles op bord garneer af naar keuze.
Als groenten werden er gewokte staafjes wortelen en in jullienne gesneden porei bij geserveerd . Voor de saus : mijn voorkeur dragon saus .
Serveer dit alles op bord garneer af naar keuze.
Als groenten werden er gewokte staafjes wortelen en in jullienne gesneden porei bij geserveerd . Voor de saus : mijn voorkeur dragon saus .