Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpreisoep met gepocheerd eitje en bieslook
PT30M
Aardappelpreisoep met gepocheerd eitje en bieslook
Een heerlijk aardappelpreisoep met gepocheerd eitje en bieslook recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpreisoep met gepocheerd eitje en bieslook te bereiden
Schil de aardappelen,snijd ze in blokjes en zet ze met het bouillonblokje op.Was de prei,snijd hem klein en doe dit bij de aardappelen,
Laat dit gaar worden.Pureer met de staafmixer.Voeg de slagroom,peper en zout naar smaak toe.Zet een kookpan met water en azijn op het vuur.Breek het ei in een kopje en schenk het voorzichtig in net niet kokend water.Laat deze 5 min.poncheren.Serveer de soep in een diep bord, met het ei erin(eruit gehaald met een schuimspaan)en het gehakte bieslook erboven op.
Laat dit gaar worden.Pureer met de staafmixer.Voeg de slagroom,peper en zout naar smaak toe.Zet een kookpan met water en azijn op het vuur.Breek het ei in een kopje en schenk het voorzichtig in net niet kokend water.Laat deze 5 min.poncheren.Serveer de soep in een diep bord, met het ei erin(eruit gehaald met een schuimspaan)en het gehakte bieslook erboven op.
Yves zegt:
Voor ons moet dat goed zijn,geen slecht gedacht
om te proeven.Maar met
slagroom is er geen natuurlijke smaak meer.
Yves Chantal Andrea Dimitri