*Je kunt het zo eten.
*Je kunt het bij de borrel gebruiken (maak de puntjes dan nog kleiner).
*Je kunt het als garnituur gebruiken bij het eten
enz.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpuntjes
PT60M
Aardappelpuntjes
Een heerlijk aardappelpuntjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpuntjes te bereiden
*Vet springvorm in met de boter.
*Bekleed de springvorm met bakpapier en vet dat ook in met boter.
*Rol het croissantdeeg uit tot een ronde cirkel van 24 cm doorsnede en een strook die de opstaande rand goed bekleedt. Druk goed aan in de hoeken.
*Maak een beslag van de eieren, room, knoflook, kruiden en kaas. Het moet een homogene mix zijn.
*Bedek de bodem met schijfjes aardappel, doe daar een beetje beslag op, dan weer schijfjes aardappel,enz. De toplaag is de rest van het beslag.
*Schuif het geheel in het midden van de oven en bak 40 minuten of iets langer tot de aardappels beetgaar zijn en de bovenzijde goudbruin is en bubbelend.
*Laat iets afkoelen en verdeel in 8 puntjes.
*Bekleed de springvorm met bakpapier en vet dat ook in met boter.
*Rol het croissantdeeg uit tot een ronde cirkel van 24 cm doorsnede en een strook die de opstaande rand goed bekleedt. Druk goed aan in de hoeken.
*Maak een beslag van de eieren, room, knoflook, kruiden en kaas. Het moet een homogene mix zijn.
*Bedek de bodem met schijfjes aardappel, doe daar een beetje beslag op, dan weer schijfjes aardappel,enz. De toplaag is de rest van het beslag.
*Schuif het geheel in het midden van de oven en bak 40 minuten of iets langer tot de aardappels beetgaar zijn en de bovenzijde goudbruin is en bubbelend.
*Laat iets afkoelen en verdeel in 8 puntjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lilith zegt:
deuxchapeaux zegt:
Ik heb niet alleen de Laura aanbevolen,ook de Gloria,Nicola,Roseval en Opperdoezer Ronde!!!.
Verder moet je ook maar afwachten welke aardappel in voorraad is.
Jan A.
Ingrid zegt:
deuxchapeaux zegt:
Jan A