KookJij

Aardappelpuree

Een heerlijk aardappelpuree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Allerhande 1 2012
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelpuree te bereiden

Schil de aardappelen.
Halveer de grotere aardappelen, dan zijn ze allemaal tegelijk gaar. Kook ze in 20 minuten in water met zout gaar.
Giet de aardappelen af en zet de pan op een warmhoudplaatje op laag vuur.
Laat circa 2 minuten drogen.
Hoe minder vocht er in de aardappelen zit, hoe luchtiger de puree wordt.
Laat de pan op het warmhoudplaatje staan en stamp de aardappelen zo fijn mogelijk met een pureestamper.
U kunt ook een pureeknijper gebruiken, dan wordt de puree perfect glad.
Verwarm ondertussen de melk in een steelpannetje.
Klop met een garde de melk door de puree tot deze glad is.
Roer op het laatst de boter erdoor en nootmuskaat, peper en zout naar smaak.
Serveer direct, want een luchtige puree stort gemakkelijk in.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Om instorten van de puree te voorkomen kan je het beste de (room)boter mee verwarmen met de melk en dat tesamen door de aardappelen roeren :);)