Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpuree
PT25M
Aardappelpuree
Een heerlijk aardappelpuree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande 1 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpuree te bereiden
Schil de aardappelen.
Halveer de grotere aardappelen, dan zijn ze allemaal tegelijk gaar. Kook ze in 20 minuten in water met zout gaar.
Giet de aardappelen af en zet de pan op een warmhoudplaatje op laag vuur.
Laat circa 2 minuten drogen.
Hoe minder vocht er in de aardappelen zit, hoe luchtiger de puree wordt.
Laat de pan op het warmhoudplaatje staan en stamp de aardappelen zo fijn mogelijk met een pureestamper.
U kunt ook een pureeknijper gebruiken, dan wordt de puree perfect glad.
Verwarm ondertussen de melk in een steelpannetje.
Klop met een garde de melk door de puree tot deze glad is.
Roer op het laatst de boter erdoor en nootmuskaat, peper en zout naar smaak.
Serveer direct, want een luchtige puree stort gemakkelijk in.
Halveer de grotere aardappelen, dan zijn ze allemaal tegelijk gaar. Kook ze in 20 minuten in water met zout gaar.
Giet de aardappelen af en zet de pan op een warmhoudplaatje op laag vuur.
Laat circa 2 minuten drogen.
Hoe minder vocht er in de aardappelen zit, hoe luchtiger de puree wordt.
Laat de pan op het warmhoudplaatje staan en stamp de aardappelen zo fijn mogelijk met een pureestamper.
U kunt ook een pureeknijper gebruiken, dan wordt de puree perfect glad.
Verwarm ondertussen de melk in een steelpannetje.
Klop met een garde de melk door de puree tot deze glad is.
Roer op het laatst de boter erdoor en nootmuskaat, peper en zout naar smaak.
Serveer direct, want een luchtige puree stort gemakkelijk in.
apu zegt: