Zelf uitgetest.
Je moet zelf de verhouding aardappel en raapjes zelf uittesten.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpuree met raapjes
PT30M
Aardappelpuree met raapjes
Een heerlijk aardappelpuree met raapjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpuree met raapjes te bereiden
Was de aardappel en de raapjes, schil ze en snij in blokjes van circa 5cm.
Kook ze samen, in zo weinig mogelijk water tot gaar.
Giet af of giet door grove zeef.
Breng de gekookte aardappel en raapjes terug in de pot.
Voeg een blokje camenbert toe.
Kneed met een vork goed tot smeuig.
Breng op smaak met peper, zout en noodmuskaat.
Breng nog even op het vuur, zodat overtollig vocht kan verdampen. Let wel op dat de puré niet aanbrandt.
Dien op met bv een gemengde salade en beenvrij kalkoenpoot en een rosé.
Kook ze samen, in zo weinig mogelijk water tot gaar.
Giet af of giet door grove zeef.
Breng de gekookte aardappel en raapjes terug in de pot.
Voeg een blokje camenbert toe.
Kneed met een vork goed tot smeuig.
Breng op smaak met peper, zout en noodmuskaat.
Breng nog even op het vuur, zodat overtollig vocht kan verdampen. Let wel op dat de puré niet aanbrandt.
Dien op met bv een gemengde salade en beenvrij kalkoenpoot en een rosé.