Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpuree met witloof en oesterzwammen
PT30M
Aardappelpuree met witloof en oesterzwammen
Een heerlijk aardappelpuree met witloof en oesterzwammen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpuree met witloof en oesterzwammen te bereiden
Kook de aardappelen gaar, giet af en laat even uitzweten. Haal de harde kern uit het witloof en snij het witloof in reepjes. Snij de oesterzwammen fijn. Verhit boter, voeg witloof en oesterzwammen toe samen met het citroensap, laat 2 minuten stoven zonder deksel, voeg 2 el. water toe en laat onder deksel 5 minuten sudderen. Kruid met peper en zout, voeg room toe, breng aan de kook en laat onder deksel voortsudderen. Maak puree van de aardappelen met de stamper, meng onder de groenten, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en dien op met vlees naar keuze.