Best machtig en pittig.
Je kunt ook wat mildere kaas voor gebruiken als je niet van roquefort houdt.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappels gevuld met roquefort
PT60M
Aardappels gevuld met roquefort
Een heerlijk aardappels gevuld met roquefort recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
kookknipsels.Waarschijnlijk uit een of ander tijdschrift.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappels gevuld met roquefort te bereiden
Oven op 200 à 225°C.
De aardappels niet schillen, maar goed boenen. Leg ze dan op het rooster in de oven te garen, ± 40 à 45 minuten. Prak ondertussen de roquefort .
Haal de aardappels uit de oven (oven NIET uitzetten) en snijd er een kapje vanaf (op ± 1/3 ).
Hol de aardappels voorzichtig met een lepel uit. De kapjes hol je ook uit en de schil hiervan kun je weggooien.
Meng de aardappelstukjes die uitgehold zijn met de crème fraïche en de roquefort.
Op smaak brengen met zout + peper + bieslook.
Vul hiermee de uitgeholde aardappels (mag best wat hoger) Leg ze in de ovenschaal en laat de kaas gratineren (±.15 minuten).
De aardappels niet schillen, maar goed boenen. Leg ze dan op het rooster in de oven te garen, ± 40 à 45 minuten. Prak ondertussen de roquefort .
Haal de aardappels uit de oven (oven NIET uitzetten) en snijd er een kapje vanaf (op ± 1/3 ).
Hol de aardappels voorzichtig met een lepel uit. De kapjes hol je ook uit en de schil hiervan kun je weggooien.
Meng de aardappelstukjes die uitgehold zijn met de crème fraïche en de roquefort.
Op smaak brengen met zout + peper + bieslook.
Vul hiermee de uitgeholde aardappels (mag best wat hoger) Leg ze in de ovenschaal en laat de kaas gratineren (±.15 minuten).