Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsalade met citroendressing
PT30M
Aardappelsalade met citroendressing
Een heerlijk aardappelsalade met citroendressing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Alles over ei en eiergerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsalade met citroendressing te bereiden
1. Schraap de aardappelen schoon, zet ze onder water en breng ze aan de kook. Voeg zout toe en kook ze in 15 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snijd de aardappelen in grote blokjes en vermeng ze met ui, zout en peper.
2. Pel de hardgekookte eieren, haal de dooier eruit en hak de eiwitten grof. Doe ze in een kom en roer de mayonaise erdoor. Meng het knoflook en de citroenschil met het sap in een schaaltje en klopt dit door de mayonaise.
3. Roer het mayonaisemengsel goed door de aardappelen en schep de peterselie erdoor. Druk de dooier door een zeef en strooi hem over de salade. Serveer het gerecht koud, eventueel gegarneerd met peterselie.
2. Pel de hardgekookte eieren, haal de dooier eruit en hak de eiwitten grof. Doe ze in een kom en roer de mayonaise erdoor. Meng het knoflook en de citroenschil met het sap in een schaaltje en klopt dit door de mayonaise.
3. Roer het mayonaisemengsel goed door de aardappelen en schep de peterselie erdoor. Druk de dooier door een zeef en strooi hem over de salade. Serveer het gerecht koud, eventueel gegarneerd met peterselie.
mar10ne zegt: