Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsalade met spekjes
PT240M
Aardappelsalade met spekjes
Een heerlijk aardappelsalade met spekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsalade met spekjes te bereiden
Kook de geschilde aardappelen gaar, giet ze af, laat ze uitlekken en afkoelen.
Bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn, schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Snijd de augurken in blokjes.
Snijd de appel in blokjes en schep er het augurkennat over om verkleuren te voorkomen.
Snipper de ui.
Roer de mayonaise, de yoghurt en wat zout en peper door elkaar.
Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze in een kom.
Schep de spekjes, de blokjes augurk, de blokjes appel, de ui en het mayonaisemengsel door de aardappelblokjes.
Laat de salade op een koele plek rusten. Als de salade een dag van tevoren wordt gemaakt; in de koelkast.
Schep nogmaals goed om en proef of er nog zout en of peper bij moet.
Bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn, schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Snijd de augurken in blokjes.
Snijd de appel in blokjes en schep er het augurkennat over om verkleuren te voorkomen.
Snipper de ui.
Roer de mayonaise, de yoghurt en wat zout en peper door elkaar.
Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze in een kom.
Schep de spekjes, de blokjes augurk, de blokjes appel, de ui en het mayonaisemengsel door de aardappelblokjes.
Laat de salade op een koele plek rusten. Als de salade een dag van tevoren wordt gemaakt; in de koelkast.
Schep nogmaals goed om en proef of er nog zout en of peper bij moet.
Anna zegt:
je hebt nog steeds een account bij KookJij.
Groet,
Anna
KookJij