Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsalade van krieltjes 3 en 4 (mager)
PT20M
Aardappelsalade van krieltjes 3 en 4 (mager)
Een heerlijk aardappelsalade van krieltjes 3 en 4 (mager) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Cooking Light - Comfort Classics
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsalade van krieltjes 3 en 4 (mager) te bereiden
SALADE 3 MET BACON EN BRUINE SUIKER
De aardappels niet schillen, goed wassen en in stukken van 3 a 4 cm snijden. Kook ze 5 minuten of tot ze zacht zijn, maar nog stevig. Afgieten en apart wegzetten.
De plakjes bacon droog bakken in een pan tot ze krokant zijn. Haal ze uit de pan, maar het vet van de bacon in de pan laten. De bacon verkruimelen en apart wegzetten.
In dezelfde pan 1 el olijfolie bij het baconvet gieten en het vuur op halfhoog draaien.
Al roerend toevoegen: bruine suiker + knoflook + mosterd. 1 minuut laten sudderen.
Dan cider-azijn erbij en aan de kook brengen. Zodra het kookt, van het vuur halen en zout en peper naar smaak toevoegen.
Doe dit mengsel in een schaal, roer er de aardappels voorzichtig door en ook de bosuiringetjes.
Strooi de verkruimelde bacon erover of dien die apart erbij op.
SALADE 4 MET LIMOEN EN RUCOLA EN OLIJVEN
De aardappels niet schillen, goed wassen en in stukken van 3 a 4 cm snijden. Kook de aardappels 5 minuten of tot ze gaar, maar nog stevig zijn. Afgieten en even wegzetten.
Meng de olijfolie met limoenrasp + limoensap + mosterd en peper.
Dan toevoegen rucola + olijven + peterselie + basilicum + bieslook.
Als laatste de aardappels voorzichtig doorroeren.
De aardappels niet schillen, goed wassen en in stukken van 3 a 4 cm snijden. Kook ze 5 minuten of tot ze zacht zijn, maar nog stevig. Afgieten en apart wegzetten.
De plakjes bacon droog bakken in een pan tot ze krokant zijn. Haal ze uit de pan, maar het vet van de bacon in de pan laten. De bacon verkruimelen en apart wegzetten.
In dezelfde pan 1 el olijfolie bij het baconvet gieten en het vuur op halfhoog draaien.
Al roerend toevoegen: bruine suiker + knoflook + mosterd. 1 minuut laten sudderen.
Dan cider-azijn erbij en aan de kook brengen. Zodra het kookt, van het vuur halen en zout en peper naar smaak toevoegen.
Doe dit mengsel in een schaal, roer er de aardappels voorzichtig door en ook de bosuiringetjes.
Strooi de verkruimelde bacon erover of dien die apart erbij op.
SALADE 4 MET LIMOEN EN RUCOLA EN OLIJVEN
De aardappels niet schillen, goed wassen en in stukken van 3 a 4 cm snijden. Kook de aardappels 5 minuten of tot ze gaar, maar nog stevig zijn. Afgieten en even wegzetten.
Meng de olijfolie met limoenrasp + limoensap + mosterd en peper.
Dan toevoegen rucola + olijven + peterselie + basilicum + bieslook.
Als laatste de aardappels voorzichtig doorroeren.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
In plaats van limoen kun je citroen nemen. Limoen is wel sterker van smaak.
Anna zegt:
Geniet nog van je laatste dagen!!
:D:D:D