Recept
« Terug naar recepten
Aardappelschotel met salie en Sperziebonen
PT30M
Aardappelschotel met salie en Sperziebonen
Een heerlijk aardappelschotel met salie en sperziebonen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelschotel met salie en Sperziebonen te bereiden
Schil de aardappelen en snij deze in grove stukken. Snij de ui in fijne ringen. Verhit boter in een hapjespan en bak hierin de spekblokjes tot goudbruin, voeg verse salie toe (naar smaak) en laat even meebakken, hou apart.
Bak in dezelfde pan de aardappelen goudbruin, voeg ui ringen toe en laat even meebakken, voeg bouillon toe en laat onder deksel 15 minuten zacht koken. Knijp het worstvlees uit en voeg bij de aardappelen, samen met de room en laat nog 10 minuten onder deksel zacht koken. Stoom de groenten gedurende 20 minuten. Meng deze onder de aardappelen en worst, breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper, laat goed doorwarmen en dien op.
Bak in dezelfde pan de aardappelen goudbruin, voeg ui ringen toe en laat even meebakken, voeg bouillon toe en laat onder deksel 15 minuten zacht koken. Knijp het worstvlees uit en voeg bij de aardappelen, samen met de room en laat nog 10 minuten onder deksel zacht koken. Stoom de groenten gedurende 20 minuten. Meng deze onder de aardappelen en worst, breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper, laat goed doorwarmen en dien op.
Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)
Gebruik dikke worsten van ofwel varkenvlees, kalf, rund, kip of gemengd.