Hierbij heb ik geserveerd: "Schnitzelrolletjes gevuld met pesto " en "Komkommer-meloensalsa".
Deze 2 recepten staan ook op KookJij.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappelschotel uit Perú (Patatas Picantes)
PT25M
Aardappelschotel uit Perú (Patatas Picantes)
Een heerlijk aardappelschotel uit perú (patatas picantes) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Zuid-Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
kookknipsels, waarschijnlijk van Cêlavita, maar afkomstig uit Perú.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelschotel uit Perú (Patatas Picantes) te bereiden
Oven op 195-200 graden
De tomaatstukjes afgieten, maar tomatensap bewaren.
De olie verhitten in de koekenpan en hierin uiringen + knoflookstukjes + paprikastukjes fruiten tot alles wat zachter is.
In een kom de aardappelschijfjes en de tomaatstukjes door elkaar roeren. Dan het gefruite uimengsel toevoegen en basilicum en koriander. Giet wat van de achtergehouden tomatensap erbij (hoeveelheid naar eigen smaak, maar de aardappels moeten er wel gaar in worden) en zout en peper.
Doe alles in de ovenschaal, strooi er geraspte kaas over, schuif de schaal in de oven voor 15 a 20 minuten of tot de aardappelschijfjes gaar zijn.
De tomaatstukjes afgieten, maar tomatensap bewaren.
De olie verhitten in de koekenpan en hierin uiringen + knoflookstukjes + paprikastukjes fruiten tot alles wat zachter is.
In een kom de aardappelschijfjes en de tomaatstukjes door elkaar roeren. Dan het gefruite uimengsel toevoegen en basilicum en koriander. Giet wat van de achtergehouden tomatensap erbij (hoeveelheid naar eigen smaak, maar de aardappels moeten er wel gaar in worden) en zout en peper.
Doe alles in de ovenschaal, strooi er geraspte kaas over, schuif de schaal in de oven voor 15 a 20 minuten of tot de aardappelschijfjes gaar zijn.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
flavia zegt:
liske zegt:
flavia zegt:
flavia zegt:
Wat "picante" betreft: het werkwoord "picar" betekent in het Spaans prikken, in stukjes snijden/knippen. En dat doe je hier met de kruiden, tomaten, paprika
enz. En het gerecht heet echt zo, heeft met de Nederlandse pikant niets
te maken. Carne picada (ook van het werkwoord picar)is dan ook gehakt (vlees). Uiteraard kun je een pepertje erbij doen, ik gebruik dat in bijna al mijn gerechten, maar vond het hierbij niet nodig. Bedankt voor je reactie.:)
liske zegt:
flavia zegt:
flavia zegt:
Anna zegt:
"1 blikje aardappelstukjes (ong. 400 gram)"
Ik neem aan dat dat tomaatstukjes moeten zijn? ;);)
XX
flavia zegt: