Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsoep
PT30M
Aardappelsoep
Een heerlijk aardappelsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gerard Schaefers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsoep te bereiden
De prei fijn snipperen en ± 10 minuten. heel licht in de boter fruiten.
Hierbij de aardappelen en het water met wat zout voegen en alles een ½ uur koken.
Dan de massa door een zeef wrijven en bij de aardappelpuree het vocht en de melk voegen.
De soep nog zo lang koken tot ze gelijkmatig gebonden is.
De soep afmaken met eidooier, zout, peper, boter en als men wil - kervel of peterselie.
Hierbij de aardappelen en het water met wat zout voegen en alles een ½ uur koken.
Dan de massa door een zeef wrijven en bij de aardappelpuree het vocht en de melk voegen.
De soep nog zo lang koken tot ze gelijkmatig gebonden is.
De soep afmaken met eidooier, zout, peper, boter en als men wil - kervel of peterselie.