Recept
« Terug naar recepten
aardappelsoep met tuinkruiden
PT40M
aardappelsoep met tuinkruiden
Een heerlijk aardappelsoep met tuinkruiden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe aardappelsoep met tuinkruiden te bereiden
Een soep die extra bijzonder wordt door toevoeging van uitgebakken magere gerookte blokjes spek
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was de preien en schrap de winterwortel.
Snijd de preien en de winterwortel in reepjes. Pel de ui en snipper deze.
Bereiding:
Verhit de boter en fruit hierin de ui, de wortel en de prei. Voeg kerriepoeder toe en schep regelmatig om.
Meng de aardappelblokjes erdoor en kook de massa in 3 dl bouillon in ± 15 minuten totdat de aardappelen gaar zijn.
Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine. Verdun deze massa met de rest van de bouillon en warm goed door. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Bak de blokjes spek uit in een koekenpan. Roer de room, de tuinkruiden en de spekblokjes door de soep.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was de preien en schrap de winterwortel.
Snijd de preien en de winterwortel in reepjes. Pel de ui en snipper deze.
Bereiding:
Verhit de boter en fruit hierin de ui, de wortel en de prei. Voeg kerriepoeder toe en schep regelmatig om.
Meng de aardappelblokjes erdoor en kook de massa in 3 dl bouillon in ± 15 minuten totdat de aardappelen gaar zijn.
Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine. Verdun deze massa met de rest van de bouillon en warm goed door. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Bak de blokjes spek uit in een koekenpan. Roer de room, de tuinkruiden en de spekblokjes door de soep.
ManonD zegt: