Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsoufflé
PT45M
Aardappelsoufflé
Een heerlijk aardappelsoufflé recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsoufflé te bereiden
Schil de aardappelen, pers het teentje knoflook en snipper de ui fijn.
Kook in water met zout de aardappelen met knoflook en de gesnipperde ui gaar.
Pureer de aardappelen met pureeknijper.
Voeg het losgeklopte ei, mosterd en room toe
(massa moet dikte van zachte boter hebben)en breng op smaak met peper en zout.
Beboter soufflébakjes ruim voldoende met boter en vul ze voor 3/4 met aardappelmassa.
Zet ze au bain marie in een voorverwarmde oven van 160 graden C. gedurende 15 minuten.
Open de oven en laat ze nog 5 min. in de oven staan.
Stort ze op bakpapier op een bakplaat en zet ze net voor het uitserveren in een oven van 200 graden C. tot ze lichtbruin zijn
Kook in water met zout de aardappelen met knoflook en de gesnipperde ui gaar.
Pureer de aardappelen met pureeknijper.
Voeg het losgeklopte ei, mosterd en room toe
(massa moet dikte van zachte boter hebben)en breng op smaak met peper en zout.
Beboter soufflébakjes ruim voldoende met boter en vul ze voor 3/4 met aardappelmassa.
Zet ze au bain marie in een voorverwarmde oven van 160 graden C. gedurende 15 minuten.
Open de oven en laat ze nog 5 min. in de oven staan.
Stort ze op bakpapier op een bakplaat en zet ze net voor het uitserveren in een oven van 200 graden C. tot ze lichtbruin zijn
bertal zegt:
m.v.g. Bert Allers