Recept
« Terug naar recepten
Aardappeltaart met zoete aardappels, prei, pesto en room
PT70M
Aardappeltaart met zoete aardappels, prei, pesto en room
Een heerlijk aardappeltaart met zoete aardappels, prei, pesto en room recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Internet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappeltaart met zoete aardappels, prei, pesto en room te bereiden
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Bekleed een diepe pie- of hartige taartvorm met bakpapier en vet dit in met wat boter.
Zet de vorm apart.
De olijfolie verwarmen en bak de preien, sjalotten en tijm tot ze goudbruin en zacht zijn, in ongeveer 15 minuten. Voeg dan de peterselie toe en breng alles op smaak met zout en peper.
Zet het mengsel apart.
Schil vervolgens de aardappels en snijd ze in dunne plakken van 2 mm bijvoorbeeld met een kaasschaaf.
Leg de helft van de schijfjes witte aardappel op de bodem van de pie-vorm en spreid er een klein beetje pesto over. Leg daar overheen een derde van het preimengsel en spreid het gelijkmatig uit.
Leg daar weer een laag zoete aardappelschijfjes op, daar overheen weer een dun laagje pesto en weer een derde van het preimengsel.
Ga door met lagen aardappels, pesto en preimengsel totdat alle ingrediënten opgebruikt zijn, eindig met een laag zoete aardappels.
Besprenkel de laagtaart met room.
Meng de Parmezaanse kaas en het paprikapoeder door elkaar en strooi dat over de room.
Bak de taart 50 minuten in de oven totdat de aardappels gaar zijn.
Laat het 5 minuten rusten en dien warm op.
Bekleed een diepe pie- of hartige taartvorm met bakpapier en vet dit in met wat boter.
Zet de vorm apart.
De olijfolie verwarmen en bak de preien, sjalotten en tijm tot ze goudbruin en zacht zijn, in ongeveer 15 minuten. Voeg dan de peterselie toe en breng alles op smaak met zout en peper.
Zet het mengsel apart.
Schil vervolgens de aardappels en snijd ze in dunne plakken van 2 mm bijvoorbeeld met een kaasschaaf.
Leg de helft van de schijfjes witte aardappel op de bodem van de pie-vorm en spreid er een klein beetje pesto over. Leg daar overheen een derde van het preimengsel en spreid het gelijkmatig uit.
Leg daar weer een laag zoete aardappelschijfjes op, daar overheen weer een dun laagje pesto en weer een derde van het preimengsel.
Ga door met lagen aardappels, pesto en preimengsel totdat alle ingrediënten opgebruikt zijn, eindig met een laag zoete aardappels.
Besprenkel de laagtaart met room.
Meng de Parmezaanse kaas en het paprikapoeder door elkaar en strooi dat over de room.
Bak de taart 50 minuten in de oven totdat de aardappels gaar zijn.
Laat het 5 minuten rusten en dien warm op.
djuava zegt: