KookJij

Aardappeltaart

Een heerlijk aardappeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappeltaart te bereiden

Snij of schaaf de aardappels in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 185° C .
Vet de quichevorm dik in met boter.
Leg een laag aardappelplakjes dakpansgewijs in de vorm en verdeel er wat vlokjes boter over.
Bestrooi elke laag met wat zout en peper.
Ga zo door met laagjes leggen en verdeel steeds wat boter tussen de laagjes.
Dek de taart af met aluminiumfolie en bak hem in het midden van de oven in ± 45 minuten bijna gaar.
Zet de taart afgedekt en koel weg tot gebruik of bak direct af: verwijder het folie en bak de taart in de voorverwarmde oven in 30-40 min. goudbruin en helemaal gaar.
Snij de aardappeltaart in punten en serveer ze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst