Recept
« Terug naar recepten
Aardappeltaart
PT90M
Aardappeltaart
Een heerlijk aardappeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
okokorecepten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappeltaart te bereiden
Snij of schaaf de aardappels in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 185° C .
Vet de quichevorm dik in met boter.
Leg een laag aardappelplakjes dakpansgewijs in de vorm en verdeel er wat vlokjes boter over.
Bestrooi elke laag met wat zout en peper.
Ga zo door met laagjes leggen en verdeel steeds wat boter tussen de laagjes.
Dek de taart af met aluminiumfolie en bak hem in het midden van de oven in ± 45 minuten bijna gaar.
Zet de taart afgedekt en koel weg tot gebruik of bak direct af: verwijder het folie en bak de taart in de voorverwarmde oven in 30-40 min. goudbruin en helemaal gaar.
Snij de aardappeltaart in punten en serveer ze.
Verwarm de oven voor op 185° C .
Vet de quichevorm dik in met boter.
Leg een laag aardappelplakjes dakpansgewijs in de vorm en verdeel er wat vlokjes boter over.
Bestrooi elke laag met wat zout en peper.
Ga zo door met laagjes leggen en verdeel steeds wat boter tussen de laagjes.
Dek de taart af met aluminiumfolie en bak hem in het midden van de oven in ± 45 minuten bijna gaar.
Zet de taart afgedekt en koel weg tot gebruik of bak direct af: verwijder het folie en bak de taart in de voorverwarmde oven in 30-40 min. goudbruin en helemaal gaar.
Snij de aardappeltaart in punten en serveer ze.