Recept
« Terug naar recepten
Aardappeltaart
PT50M
Aardappeltaart
Een heerlijk aardappeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappeltaart te bereiden
Laat de boter zachtjes smelten en weer een beetje afkoelen. Schil de aardappelen en snij ze in zo dun mogelijke plakjes. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Schik de aardappelen in laagjes in de vorm. Zet ook aardappelplakjes tegen de rand aan. Kruid elke laag met peper en zout en afgeriste tijm. Lepel er de gesmolten boter over. Zet ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven van 180 graden. (dek met aluminiumfolie af als de bovenkant te snel kleurt).