KookJij

Aardappelterrine, salade en gepocheerd ei

Een heerlijk aardappelterrine, salade en gepocheerd ei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelterrine, salade en gepocheerd ei te bereiden

  1. Schil de aardappelen.
    Snijd ze met een mandoline in flinterdunne plakjes.
    Smelt vervolgens de boter op een zacht vuur of in de magnetron en 'klaar' ze door over te gieten in een ander schaaltje zonder het bezinksel.

    Vet een kleine cakeblik in met boter en druk de aardappelschijfjes in de vorm.
    Strijk om de 2 laagjes in met boter en kruid om de 3 à 4 laagjes met zout en peper.
    Pak in met hittebestendige keukenfilm, zet in een au bain-marie en laat de terrine één uur in de oven garen op 120°C.
    Laat de terrine overnachten in de koeling, snijd in dikke plakken en bak de plakjes, zonder vetstof, op hoog vuur in een teflonpan.

    Spoel de slasoorten.
    Breng water met een scheut azijn aan de kook en pocheer hier de eieren in.

    Schik de salade, aardappelterrine en een gepocheerd ei op ruime borden en lepel er de dressing over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Laat het je alvast smaken ;-)
Monique ottenbros

Monique ottenbros zegt:
Dit lijkt me heerlijk,ik ga dit morgen maken,dankje!