Recept
« Terug naar recepten
Aardappelterrine, salade en gepocheerd ei
PT90M
Aardappelterrine, salade en gepocheerd ei
Een heerlijk aardappelterrine, salade en gepocheerd ei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekkervanbijons
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelterrine, salade en gepocheerd ei te bereiden
- Schil de aardappelen.
Snijd ze met een mandoline in flinterdunne plakjes.
Smelt vervolgens de boter op een zacht vuur of in de magnetron en 'klaar' ze door over te gieten in een ander schaaltje zonder het bezinksel.
Vet een kleine cakeblik in met boter en druk de aardappelschijfjes in de vorm.
Strijk om de 2 laagjes in met boter en kruid om de 3 à 4 laagjes met zout en peper.
Pak in met hittebestendige keukenfilm, zet in een au bain-marie en laat de terrine één uur in de oven garen op 120°C.
Laat de terrine overnachten in de koeling, snijd in dikke plakken en bak de plakjes, zonder vetstof, op hoog vuur in een teflonpan.
Spoel de slasoorten.
Breng water met een scheut azijn aan de kook en pocheer hier de eieren in.
Schik de salade, aardappelterrine en een gepocheerd ei op ruime borden en lepel er de dressing over.
Erwin Elens zegt: