Recept
« Terug naar recepten
Aardbeien-carres
PT70M
Aardbeien-carres
Een heerlijk aardbeien-carres recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
hieverybody.net
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeien-carres te bereiden
1. De oven voorverwarmen op 200 C. Bloem, maizena en bakpoeder goed mengen. Boter, suiker en vanillesuiker tot schuim roeren. Een voor een de eieren, 1 snufje zout, het bloemmengsel en de melk erdoor mengen.
2. Een bakplaat met bakpapier bedekken. Het beslag erop strijken. In de oven 20 minuten bakken (gas 3-4; hetelucht 180 C). Op een rooster omkeren, papier eraf halen en laten afkoelen.
3. Door de kwark 100 gr. suiker roeren. Gelatine in koud water laten weken, uitdrukken en verwarmen totdat ze is opgelost. Eetlepelsgewijs door de kwark mengen. Slagroom met de rest van de suiker stijfkloppen, de helft door de kwark spatelen, de andere helft in een spuitzakje doen.
4. De kwarkmassa op de afgekoelde bodem smeren. De aarbeien wassen, afdrogen, halveren en erop leggen. De jam al roerend verhitten en de aardbeien daarmee bestrijken. Daarna de taart in 20 stukken snijden en elk stuk garneren met een toefje slagroom.
2. Een bakplaat met bakpapier bedekken. Het beslag erop strijken. In de oven 20 minuten bakken (gas 3-4; hetelucht 180 C). Op een rooster omkeren, papier eraf halen en laten afkoelen.
3. Door de kwark 100 gr. suiker roeren. Gelatine in koud water laten weken, uitdrukken en verwarmen totdat ze is opgelost. Eetlepelsgewijs door de kwark mengen. Slagroom met de rest van de suiker stijfkloppen, de helft door de kwark spatelen, de andere helft in een spuitzakje doen.
4. De kwarkmassa op de afgekoelde bodem smeren. De aarbeien wassen, afdrogen, halveren en erop leggen. De jam al roerend verhitten en de aardbeien daarmee bestrijken. Daarna de taart in 20 stukken snijden en elk stuk garneren met een toefje slagroom.
Pizaaatje zegt: