Recept
« Terug naar recepten
Aardbeien - Komkommersalade met Erwtenflan
PT60M
Aardbeien - Komkommersalade met Erwtenflan
Zeer origineel voorgerecht, lekker fris en ook plezierig voor het oog.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Annie Bonthuis
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeien - Komkommersalade met Erwtenflan te bereiden
- Bosui in ringetjes snijden.
- Verhit 1 eetlepel roomboter in een ant-aanbak koekenpan en bak 2/3 van de bosui op laag vuur in een paar minuten zacht en glazig.
- Snijd de munt grof en rasp de schil van een citroen.
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
- Pureer de erwten, de gebakken bosuitjes, de rode peper, de munt en 75 ml slagroom.
- Wrijf eventueel door een zeef voor een heel glad resultaat
- Klop de rest van de room, de eieren, de eidooier, en de citroenschil samen goed door en roer door het erwtenmengsel.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vet de vormpjes in en verdeel het erwtenmengsel er over. Zet ze in een diepe ovenbak of ovenschaal en giet er zoveel kokend water in tot de vormpjes voor 3/4 onder staan.
- Zet in het midden van de oven en bak de erwtenflans in 35 minuten gaar.
- Klop de gemberrasp, het sap van 1/2 citroen, het sinaasappelsap, snufje zeezout, vers gemalen zwarte peper, de olijfolie en ahornsiroop tot een sausje met de rest van de bosui.
- Maak de aardbeien schoon en snij in niet al te grote brokjes.
- Snijd de komkommer in de lengte door en schraap de zaadjes er uit en snijd brokjes van de komkommer, net zo groot als die van de aardbeien. Meng aardbeien en komkommer met de vinaigrette. Snijd de erwtenflans los van de schaaltjes en stort ze op een bordje. Dien op met de aardbeien-komkommersalade.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een glas champagne welke niet al te droog mag zijn.